Update: Bayern stuurt officieel statement de deur uit: 'Gaat niet gebeuren'

Update: Bayern stuurt officieel statement de deur uit: 'Gaat niet gebeuren'

21-06-2017 16:22
45

De toekomst van Robert Lewandowski is plotseling onderwerp van gesprek in Engeland en Duitsland. De Poolse topspits van Bayern München is gepolst door Chelsea en Manchester United.

Dat meldt Sky Sports woensdag. Chelsea en Manchester United hebben oriënterende gesprekken gevoerd met zijn zaakwaarnemer Maik Barthel, in een poging Lewandowski naar de Premier League te halen. De 28-jarige aanvaller zou een lichte voorkeur hebben voor Chelsea, maar United heeft naar verluidt meer geld voor hem over.


In Duitsland worden de Engelse berichten tegengesproken. BILD schrijft dat Lewandowski niet de intentie heeft om Bayern te verlaten. In december verlengde hij nog zijn contract tot medio 2021. De klaagzang van Lewandowski dat hij niet voldoende aanvoer zou krijgen bij Bayern, vormt echter aanleiding om toch weer te speculeren over zijn toekomst. De topspits was afgelopen seizoen goed voor dertig doelpunten.

Update 16.22: Middels een officieel statement heeft Bayern München razendsnel gereageerd op de geruchten rond Lewandowski. De boodschap van de Duitse grootmacht is helder. 'Er wordt niet onderhandeld met andere clubs en dat gaat ook niet gebeuren. De adviseur van Lewandowski heeft ons verzekerd dat er geen gesprekken gaande zijn. Mocht er door andere clubs tóch worden gesproken met spelers die een doorlopend contract hebben bij Bayern, dan riskeren zij een straf van de FIFA.'