Sierhuis en Eiting in actie tijdens de Youth League

Sterrenfabriek Eredivisie: dit zijn de nieuwe pareltjes van Feyenoord, Ajax en PSV

Sterrenfabriek Eredivisie: dit zijn de nieuwe pareltjes van Feyenoord, Ajax en PSV

22-06-2017 11:00
35

Matthijs de Ligt, Calvin Stengs, Sofyan Amrabat, Justin Hoogma, Kasper Dolberg en ga zo maar door: diverse veelbelovende tieners beleefden afgelopen seizoen hun doorbraak in de Eredivisie. Welke pareltjes mogen komend jaar dromen van hun naam op de voorpagina's? VoetbalPrimeur zes spelers van de traditionele top-drie in de spotlights. 

Tyrell Malacia | 17 jaar | Vleugelverdediger
Dynamische linksback die de gehele flank kan bestrijken. Werd afgelopen januari door trainer Giovanni van Bronckhorst meegenomen naar het trainingskamp in Marbella. Malacia speelt al sinds de E'tjes. Er lijkt in de selectie van de kampioen ruimte te komen voor een linksback: Lucas Woudenberg en Miquel Nelom zijn gewogen en te licht bevonden, terwijl Terence Kongolo in de belangstelling staat van buitenlandse clubs. 

Emil Hansson | 19 jaar | Aanvallende middenvelder
In maart 2017 speelde Hansson zijn eerste officiële wedstrijd in Feyenoord 1. Van Bronckhorst liet de jonge Noor invallen tijdens het thuisduel met AZ. In mei verlengde Feyenoord het contract van de jeugdinternational tot 2020. Het vertrouwen in Hansson is groot. Het wordt een zwaar seizoen voor Feyenoord, vol weken met drie wedstrijden in acht dagen. Hansson zal zich met name in bekerduels en wedstrijden in De Kuip mogen laten zien. 



Kaj Sierhuis | 19 jaar | Spits
Sierhuis scoort al jaren aan de lopende band in de jeugdopleiding van Ajax. In augustus 2016 werd de tiener beloond met zijn eerste profcontract. Zijn statistieken van afgelopen seizoen spreken boekdelen: 32 duels, 28 treffers. Op alle niveau's lijkt Sierhuis makkelijk te scoren. Acht duels in de Jupiler League namens Jong Ajax leverden ook al vier goals op. Met Klaas-Jan Huntelaar krijgt-ie er een aardig mentor bij. 

Carel Eiting | 19 jaar | Verdediger/verdedigende middenvelder
Ajax-fans die de verrichtingen van de diverse jeugdteams op de voet volgen, weten het al een tijdje: Eiting (19) staat op De Toekomst zéér hoog aangeschreven. De Amsterdamse linkspoot maakte in oktober 2016 zijn debuut in het eerste elftal. Ondertussen deed Eiting vooral mee bij Jong Ajax. Hij kwam afgelopen seizoen tot 29 optredens (drie treffers) onder Keizer. Nu zijn oude trainer promotie heeft gemaakt naar Ajax 1, biedt dat ook perspectief voor de tiener. 

Kenneth Paal | 19 jaar | Middenvelder
Controleur, aanvallende middenvelder, op de vleugels of linksback: Kenneth Paal is in Eindhoven de man die alles kan. In augustus 2015 legde de topclub uit Brabant hem vast tot medio 2020. Paal vindt zichzelf vooral 'een box-to box middenvelder' à la Georginio Wijnaldum. Door het mogelijke vertrek van zowel Andrés Guardado als huurling Marco van Ginkel lonkt er voor Paal speeltijd in PSV 1. 

Dante Rigo | 18 jaar | Controlerende middenvelder
Zelf omschrijft-ie zich als 'een type Toni Kroos'. PSV-watcher Aad de Mos omschreef hem afgelopen seizoen als een kruising tussen Pep Guardiola en Mark van Bommel. Hoezo, hoge verwachtingen?... Het debuut van Rigo in de hoofdmacht van PSV laat nog op zich wachten. Afgelopen seizoen blonk de Belgische controleur regelmatig uit in de Jupiler League en UEFA Youth League. In januari ondertekende Rigo zijn eerste profcontract. 

 Van welke talenten heb jij hoge verwachtingen? Zien we een diamantje over het hoofd? Laat het weten in de comments?