'De Roon niet haalbaar: SS Lazio schakelt door naar andere Nederlander'

'De Roon niet haalbaar: SS Lazio schakelt door naar andere Nederlander'

21-06-2017 17:10
27

SS Lazio heeft de hoop om Marten de Roon over te nemen van Middlesbrough zo goed als opgegeven. De Romeinen richten de pijlen nu op een andere Nederlander, Jordy Clasie. Dat schrijft althans de Italiaanse krant Il Messaggero.

Lazio moet serieus rekening houden met een vertrek van Lucas Biglia naar AC Milan. De leemte die de Argentijn achterlaat op het middenveld moet worden ingevuld door een Nederlander. Waar De Roon aanvankelijk bovenaan het verlanglijstje stond, is dat nu Clasie. Premier League-degradant Middlesbrough vroeg dertien miljoen euro en dat is de club uit Rome te gortig.

Wedden

Meer odds

Southampton lijkt een stuk gewilliger als het om een vertrek van Clasie gaat. The Saints zijn bereid om de oud-Feyenoorder op huurbasis te laten vertrekken met een optie tot koop van tien miljoen euro. In dat geval maakt Southamton wel verlies op de 25-jarige controleur, die in 2015 voor zo'n vijftien miljoen euro overkwam uit Rotterdam.

Clasie wist de verwachtingen op St. Mary's nooit helemaal in te lossen. In twee seizoenen en 49 optredens kwam hij niet verder dan twee goals en één assist.