Bizar Duits plan: bond wil China Onder 20 op vierde niveau laten meespelen

Bizar Duits plan: bond wil China Onder 20 op vierde niveau laten meespelen

22-06-2017 00:15
49

Een opmerkelijk plan van de Duitse voetbalbond DFB. De federatie wil volgend seizoen het team van China voor spelers onder de 20 jaar in de Regionalliga Südwest, het vierde Duitse niveau, laten meespelen.

De jeugdploeg van China wordt niet officieel in het klassement opgenomen, maar wel in het speelschema. Dat zit zo: de Regionalliga Südwest bestaat komend seizoen uit negentien teams. Dat betekent dat iedere ploeg twee speeldagen vrij is. Op die dagen is China Onder 20 de tegenstander. Alle Duitse tegenstanders krijgen daar 15.000 euro voor. Er wordt niet voor gekozen om een team uit een lagere competitie te laten promoveren.

"De clubs zijn positief over het idee", zegt vice-voorzitter Ronny Zimmermann van de Zuid-Duitse tak van de voetbalbond tegen Kicker. "De geplande samenwerking met China is bekend. We moeten zien hoe het idee tot zijn recht komt. Binnenkort wordt het aan de managers van de competitie voorgelegd. Dan moet er een beslissing vallen, want ook het speelschema moet gemaakt worden."

Het is niet bekend waar de Chinese selectie zou gaan wonen als dit plan doorgang vindt. De samenwerking tussen de Duitse en Chinese bonden wordt ook vanuit de politiek gesteund.