Update: 'Twee clubs concreet voor Jurjus: interesse uit Breda en Rotterdam'

Update: 'Twee clubs concreet voor Jurjus: interesse uit Breda en Rotterdam'

22-06-2017 10:45
63

PSV overweegt een verhuur van Hidde Jurjus (23). Marcel Brands wil de jonge doelman mogelijk meer Eredivisie-ervaring op laten doen. 

Dat is enigszins opvallend, omdat het nog zeer onduidelijk is of Jeroen Zoet en Remko Pasveer komend seizoen bij PSV onder contract staan. Zoet lijkt toe aan een transfer en staat onder meer in de belangstelling van Napoli. Pasveer (33) wil zich ergens anders nog een aantal jaar laten zien als basisspeler en dus is de kans aanwezig dat ook hij vertrekt. Daarmee zou PSV alleen Luuk Koopmans en jeugdkeepers overhouden.

In de zomer van 2016 werd Jurjus als keeper voor de toekomst overgenomen van De Graafschap. Afgelopen seizoen kwam hij voornamelijk bij Jong PSV in actie. Komend seizoen mag hij dus mogelijk nieuwe Eredivisie-ervaring op gaan doen. "We hebben hierover nog geen besluit genomen, maar overwegen het wel", zegt Marcel Brands tegen het ED

Update 10.45: Voetbal International meldt dat met name NAC Breda en Excelsior geïnteresseerd zijn in de diensten van Jurjus. De promovendus en de Rotterdamse club zijn na het vertrek van huurlingen Jorn Brondeel en Warner Hahm op zoek naar een nieuwe sluitpost. NAC en Excelsior hadden al voorzichtig geïnformeerd in Eindhoven. 

No Poll