Scheldende Osorio sneert opnieuw: 'De wedstrijd was erg ruw, bijna gewelddadig'

Scheldende Osorio sneert opnieuw: 'De wedstrijd was erg ruw, bijna gewelddadig'

22-06-2017 09:50
5

De Mexicaanse bondscoach Juan Carlos Osorio heeft zijn excuses aangeboden voor zijn tirade tijdens het Confederations Cup-duel met Nieuw-Zeeland. Hij schold de Nieuw-Zeelandse assistent Alex Armstrond de huid vol.

Osorio was op zijn zachtst gezegd niet blij dat Nieuw-Zeeland doorspeelde, terwijl Carlos Salcedo geblesseerd op de grond lag. Chris Wood wist de score zelfs bijna te openen. "Ik wil allereerst mijn excuses aanbieden aan alle mensen die ons volgen", zei de bondscoach na afloop. "Mijn taalgebruik was te heftig. De manier waarop ik tegen een van de heren praatte, was niet oké."

Osorio bleef echter bij zijn standpunt. "De situatie met Salcedo gaf hen een doelkans. De spelers en ikzelf riepen of ze het spel konden stilleggen, maar er kwam geen reactie van hun kant. De wedstrijd was erg ruw, bijna gewelddadig. Dat vind ik onacceptabel en toen hield ik het hoofd even niet koel. Ik hoorde enkele beledigingen in het Spaans. Het klopt wat ik heb gezegd, maar hun assistent is verantwoordelijk voor wat er is gebeurd."

Mexico won met 2-1, maar kan de rest van het toernooi geen beroep meer doen op Salcedo. De verdediger van Eintracht Frankfurt liep een schouderblessure op. De Nieuw-Zeelandse keuzeheer Anthony Hudson vindt het gedrag van Osorio 'bizar'. Verder liet hij zich niet uit over het incident.

Zie ook: Bondscoach Mexico gaat tekeer: 'Motherf*ucker'