'De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, heb ik aan Reiziger te danken'

'De ontwikkeling die ik heb doorgemaakt, heb ik aan Reiziger te danken'

22-06-2017 16:54
1

Sparta-verdediger Rick van Drongelen denkt dat Michael Reiziger de ideale trainer is voor Jong Ajax. De achttienjarige Zeeuw, die bij Sparta intensief samen heeft gewerkt met Reiziger, geeft in gesprek met Ajax Showtime hoog op over de voormalig international.

"Hij heeft een goede kijk op voetbal", aldus Van Drongelen. Reiziger is er mede voor verantwoordelijk dat de jongeling werd omgeturnd van middenvelder tot verdediger. "Jonge verdedigers kan hij veel aanleren, dat heb ik ook wel ervaren; gedrag, hoe moet je je opstellen, kopduels, dat soort dingen."

"Dat ik zo'n ontwikkeling heb doorgemaakt en vroeg bij het eerste elftal kwam, heb ik grotendeels ook aan hem te danken", vervolgt Van Drongelen, die denkt dat Reiziger perfect bij Jong Ajax past. "Hij is heel goed met jonge jongens. Ik ben een paar goede vrienden bij Ajax die nu naar de beloften gaan, zoals Kaj Sierhuis en Dani de Wit. Ik weet hoe zij zijn en ik weet zeker dat Michael hen verder kan helpen. En verder zijn er natuurlijk veel jonge spelers, die allemaal iets van hem kunnen opsteken."

No Poll