Keizer ontvouwt eerste plannen met Ajax: Dat moet blijven, vind ik

Keizer ontvouwt eerste plannen met Ajax: "Dat moet blijven, vind ik"

22-06-2017 17:14
83

De nieuwe Ajax-trainer Marcel Keizer gaat niet teveel sleutelen aan de speelwijze die voorganger Peter Bosz vorig jaar heeft geïntroduceerd in Amsterdam. Dat zegt de coach in gesprek met Ajax TV.

"Vorig jaar hebben we allemaal kunnen genieten van de hoge druk en de pressie, dat moet blijven vind ik", zegt Keizer in gesprek met het clubkanaal. "In voetballend opzicht zullen we misschien dingen net iets anders doen, net een nuance. Maar vorig jaar hebben we prima voetbal gespeeld. We gaan nu zeker niet alles op de schop gooien."

Keizer is blij met hoe de selectie er nu voorstaat. "Dat ziet er zoals nu prima uit. We kijken natuurlijk of we ons hier en daar kunnen versterken, daar zijn we druk mee bezig. En dan denk ik dat het goed gaat komen." Keizer is trots op zijn promotie naar Ajax 1. "Ik ben vijftien jaar trainer en nu sta ik bij een topclub. Dat is niet veel mensen gegeven. Die kans pak je met beide handen aan. Ik merk wel wat er op me af gaat komen. Natuurlijk heb ik daar weinig ervaring in, maar ik heb veel mensen om me heen die dat wel hebben. Daar kan ik me mooi door laten leiden."