Hateboer verrast in topper tegen Juventus Op een positie waar ik nooit sta

Hateboer verrast in topper tegen Juventus "Op een positie waar ik nooit sta"

22-06-2017 18:27
45

Hans Hateboer is tevreden over zijn eerste half jaar in Italië. In de winterstop verruilde de vleugelverdediger FC Groningen voor Atalanta Bergamo, waarmee hij een historische prestatie leverde.

Atalanta eindigde op de vierde plaats in de Serie A en speelt daardoor voor het eerst sinds 1990 weer Europees voetbal. "Ik zou een half jaar acclimatiseren, maar ik heb me kunnen laten zien en ze zijn tevreden", vertelt Hateboer aan RTV Noord. Nu wil hij meer. "Ik ben klaar voor een basisplaats. Ik ben hier niet alleen om te genieten van het leven en het weer."

Persoonlijk beleefde hij ook een paar hoogtepunten. "Toen we uit wonnen van Napoli kwamen we terug op het vliegveld in Bergamo. Het was een gekkenhuis, vuurwerk, 3.000 man. En mijn debuut uiteraard (tegen Pescara, red.), was toch lekker om belangrijk te zijn met een assist."

"Daarnaast de twee basisplaatsen tegen AS Roma en Juventus", vervolgt Hateboer. "Als je kijkt tegen wat voor spelers je speelt. Vooral Juventus is een hoogtepunt. Ik stond ook nog eens op een positie waar ik nooit sta: als aanvaller. Maar ze waren erg tevreden, en ik zelf ook."