Update: Streep door Jupiler League-avontuur Kruys: Dat is jammer

Update: Streep door Jupiler League-avontuur Kruys: "Dat is jammer"

28-06-2017 13:10
9

Gert Kruys staat bovenaan het verlanglijstje van FC Eindhoven om de ontslagen Ricardo Moniz op te volgen. Kruys is momenteel nog werkzaam bij DOVO, waarmee hij naar de Derde Divisie promoveerde, maar traint volgend jaar dus mogelijk een Jupiler League-ploeg. Dat meldt RTV Utrecht.

Kruys wil zelf niet ingaan op de geruchten. FC Eindhoven beleefde afgelopen seizoen een teleurstellende jaargang. De Brabanders eindigden als elfde in de Jupiler League. Het kostte Ricardo Moniz de kop. De laatste keer dat de 56-jarige Kruys als trainer in het betaalde voetbal actief was, was tussen december 2013 en november 2014. Kruys stond toen aan het roer bij Sparta Rotterdam. In het verleden werkte hij voor FC Dordrecht, FC Volendam, FC Den Bosch, De Graafschap en SC Cambuur.

Dinsdag werd al bekend dat FC Eindhoven in zee gaat met Tscheu La Ling. De voormalig Ajacied wordt technisch adviseur. Verder moet Ling ook de scouting, de jeugdopleiding, trainingsmethodes en voeding van de Eindhovenaren onder de loep gaan nemen.

Update 28/6 13.10: Kruys wordt níet de nieuwe trainer van FC Eindhoven. Dat bevestigt hij zelf in gesprek met RTV Utrecht. "We zijn er niet uitgekomen. Dat is jammer. Maar ik heb heel veel zin in het Derde Divisie-avontuur met DOVO. Daar richt ik me nu op."