Chili vergeet zichzelf te belonen tegen Duitsland, geen speeltijd Younes

22-06-2017 21:51
4

Een vermakelijke wedstrijd tussen Chili en Duitsland op de Confederations Cup heeft donderdagavond geen winnaar opgeleverd. In Kazan werd het 1-1.

Chili en Duitsland maakten er vooral in de eerste helft een vermakelijk schouwspel van, met veel kansen over en weer. De eerste goal viel al na zes minuten. Shkodran Mustafi, die een dramatische wedstrijd speelde, leverde de bal in en van dat cadeautje profiteerde Arsenal-maatje Alexis Sánchez. Met zijn 38ste interlandgoal voor Chili – een record – tekende hij voor de 1-0.

Chili bleef vervolgens op de Duitse deur kloppen met pressievoetbal in de hoogste versnelling. Duitsland moest het antwoord schuldig blijven, maar hield de schade beperkt. De grootste kans van de Chilenen kwam op naam van Eduardo Vargas, maar zijn vlammende schot belandde op de lat.

Op het moment dat Chili en Duitsland leken te gaan rusten met een 1-0 tussenstand, kwamen de Duitsers toch nog op gelijke hoogte. Lars Stindl, de enige speler in de Duitse basis die is geboren in de jaren '80, rondde bekwaam af met een intikkertje. De tweede helft kon vervolgens niet tippen aan de 45 minuten voor rust. Het resultaat: weinig kansen en geen doelpunten. Beide landen hebben in het laatste groepsduel met Australië en Kameroen voldoende aan een punt voor de halve finale.