Update: Groningen kondigt komst van aan Ajax gelinkte middenvelder aan: koopoptie

Update: Groningen kondigt komst van aan Ajax gelinkte middenvelder aan: koopoptie

23-06-2017 08:29
41

FC Groningen heeft de strijd om Ritsu Doan gewonnen. Het Japanse toptalent was in een eerder stadium ook in beeld bij Ajax. Hij kiest echter voor een tijdelijke transfer naar het noorden. Ritsu Doan komt op huurbasis over van het Japanse Gamba Osaka.

De club kondigt de transfer via de officiële kanalen aan. Bevestiging vanuit Groningen is er nog niet. Naast Ajax was ook PSV gecharmeerd van de kunsten van de middenvelder (19). Ritsu Doan denkt dat een vertrek naar Europa op dit moment het beste is voor zijn nog jonge carrière. 'De timing is ongelukkig, maar het is belangrijk voor mijn ontwikkeling dat ik me een jaar laat verhuren', zo laat hij weten via het clubkanaal van Gamba Osaka.

Groningen-directeur Hans Nijland liet op Twitter weten dat hij een lange reis achter de rug heeft. Op de geplaatste foto is hij te zien in een vliegtuig. Vermoedelijk gaat het dus om de transfer van Ritsu Doan. 'Later vandaag meer nieuws', schrijft Nijland bij de geplaatste foto.

Update 08.28: Nijland heeft de transfer van Ritsu Doan op Twitter bevestigd. De directeur van Groningen verklaart dat de middenvelder gehuurd wordt van Gamba Osaka en dat de club een koopoptie heeft.

No Poll