Nederlandse cultspits terug op oude nest: 'Financieel was buitenland interessant'

Nederlandse cultspits terug op oude nest: 'Financieel was buitenland interessant'

23-06-2017 08:36
10

Sjoerd Ars hoopt dat hij zijn carrière bij De Graafschap nieuw leven in kan blazen. De spits komt over van Fortuna Sittard, dat hem verhuurt aan de Doetinchemmers. Bij Fortuna kwam hij amper aan de bak.

Ars keert terug bij de club waar het voor hem allemaal begon. "Het zou fantastisch zijn om net als dertien jaar geleden te promoveren", zegt hij in de Gelderlander. "Dan is de cirkel pas echt rond. Ik voel me nog hartstikke fit, wil dolgraag nog een paar jaar knallen en doelpunten maken. Of De Graafschap mijn laatste club is? Dat durf ik niet te zeggen, je weet nooit het loopt in de voetballerij."

Ars versleet na zijn eerste periode bij De Graafschap maar liefst twaalf clubs. Nergens hield hij het langer dan twee jaar vol. Vanaf 2011 speelde Ars in het buitenland voor Levski Sofia (Bulgarije), Tianijn Teda (China), Haladás Szombathely (Bulgarije), Konyaspor en Karsiyaka (Turkije). "Ik heb altijd nieuwe uitdagingen nodig. Financieel was mijn tijd in het buitenland interessant, maar ook als mens heeft het me enorm verrijkt."