'Serie A-club heeft Sneijder-droom: één jaar terug naar Italië voor VS-transfer'

'Serie A-club heeft Sneijder-droom: één jaar terug naar Italië voor VS-transfer'

23-06-2017 09:09
19

Wesley Sneijder kan volgens een gerucht in Italië weleens terugkeren naar de Serie A. Tuttosport meldt dat Bologna droomt van het aantrekken van de spelmaker.

Die droom wil de Serie A-club deze zomer werkelijkheid maken. Sneijder, die eerder een succesvolle periode kende bij Internazionale, zou op de nominatie staan om te vertrekken bij Galatasaray, met nog een éénjarig doorlopend contract in Istanbul. Een stap naar Montreal Impact in de Major League Soccer zou in het verschiet liggen voor de aanvallende middenvelder, maar Bologna probeert die mogelijke transfer een jaar uit te stellen en hem eerst een seizoen naar Italië te halen.

De club zet daarmee in op eenzelfde scenario als met de Zwitser Blerim Dzemaili, die ook van Galatasaray overkwam en een jaar bij de club bleef voordat hij deze zomer naar Montreal Impact trok. Bologna hoopt meer kans te hebben op de handtekening van Sneijder omdat de middenvelder op een hoog niveau moet blijven spelen om in aanmerking te blijven komen voor het WK 2018, mocht Nederland zich daar voor plaatsen.