Gratis af te halen: 10 Eredivisie-spelers die snel zonder werk komen te zitten

Gratis af te halen: 10 Eredivisie-spelers die snel zonder werk komen te zitten

23-06-2017 15:35
31

Met nog zeven dagen te gaan tot het einde van hun laatste contractjaar hebben veel voetballers in de Eredivisie nog geen nieuwe club gevonden. Daar zitten ook spelers met veel kwaliteiten tussen. VoetbalPrimeur zet tien transfervrije spelers op een rij die nog altijd voor niets zijn op te halen zijn.

Nacer Barazite (FC Utrecht)
Barazite is op 30 juni FC Utrecht speler af en heeft nog altijd geen nieuwe werkgever gevonden. Het is opvallend stil rond de aanvallende middenvelder, die zijn basisplaats in Utrecht kwijtraakte aan Zakaria Labyad. Daarvoor liet Barazite wel zien dat hij een uitstekende speler voor de Eredivisie is.



Robbin Ruiter (FC Utrecht)
Nog een speler van FC Utrecht wiens contract over zeven dagen afloopt. De doelman, die door een blessure al een deel van vorig seizoen verangen moest worden door David Jensen, is nog altijd zoekende naar een club. AZ, de club met wie hij jarenlang in verband werd gebracht, heeft met Marco Bizot al een andere goalie.

Kelvin Leerdam (Vitesse)
Drie weken geleden vertelde Leerdam nog dat hij veel opties heeft voor het nieuwe seizoen, maar die opties hebben nog niet tot een contract geleid. Ook een langer verblijf bij Vitesse zou nog tot de mogelijkheden behoren omdat Kevin Diks terugkeert naar Fiorentina.

Erwin Mulder (sc Heerenveen)
In februari gaf Mulder zijn 'nee' aan Heerenveen en inmiddels hebben de Friezen al een vervanger voor hem gevonden in de persoon van Warner Hahn. Mulder is nog steeds zoekende naar een nieuwe werkgever.

Mattias Johansson (AZ)
Johansson liet eind vorig jaar al weten AZ achter zich te gaan laten omdat hij toe was aan een nieuwe stap. Voorlopig lukt het hem echter niet die nieuwe stap te zetten. Het is nog stil rond de 25-jarige Zweed, die vijfenhalf jaar in Alkmaar speelde.

Kostas Lamprou (Willem II)
Een transfer binnen de Eredivisie leek aanstaande met interesse van FC Utrecht en sc Heerenveen, maar Lamprou weet nog altijd niet bij welke club hij de voorbereiding gaat meemaken. Er is nu sprake van concrete Turkse interesse.

Wilfried Kanon (ADO Den Haag)
Als international van Ivoorkust heeft Kanon verbazingwekkend genoeg nog altijd geen nieuwe werkgever gevonden. De verdediger is te duur om bij ADO te blijven en wordt af en toe genoemd bij Franse clubs, maar vooralsnog zonder transfer tot gevolg.

Nick Marsman (FC Twente)
De doelman kreeg geen nieuw contract in Enschede en zou direct al met de interesse van andere clubs schermen. Tot op de dag van vandaag heeft Marsman echter nog geen nieuwe werkgever gevonden en wordt er ook geen club aan hem gelinkt.

Erik Falkenburg (Willem II)
Falkenburg staat altijd garant voor veel doelpunten. Hij werd na zijn vertrek bij Willem II even genoemd bij zijn oude club Go Ahead Eagles, maar zou een terugkeer geweigerd hebben. Een andere optie dient zich vooralsnog niet aan.

Gervane Kastaneer (ADO Den Haag)
In januari stond Kastaneer op het punt om naar Mainz over te stappen, tot hij tijdens zijn 'afscheidswedstrijd' tegen PEC Zwolle geblesseerd raakte aan zijn oog. De aanvaller moest geopereerd worden en zag zijn transfer afgeketst worden. Nu, bijna vijf maanden later, heeft hij nog geen nieuwe club.

In vogelvlucht: 20 andere spelers wiens contract volgende week afloopt
Hedwiges Maduro (FC Groningen), Mathias Pogba (Sparta), Kevin Conboy (FC Utrecht), Edson Braafheid (FC Utrecht), Roland Bergkamp (Sparta), Pele van Anholt (Willem II), Sander Fischer (Go Ahead Eagles), Lucas Bijker (sc Heerenveen), Funso Ojo (Willem II), Tom Trybull (ADO Den Haag), Ruben Schaken (ADO Den Haag), Jarchinio Antonia (Go Ahead Eagles, Derick Tshimanga (Willem II), Gino Coutinho (AZ), Rochdi Achenteh (Go Ahead Eagles), Guyon Fernandez (ADO Den Haag), Theo Zwarthoed (Go Ahead Eagles), Henk Dijkhuizen (Roda JC), Abel Tamata (ADO Den Haag), Dico Koppers (Willem II)