Brands steekt de loftrompet over Braziliaanse aanwinst: 'Technisch is hij zover'

Brands steekt de loftrompet over Braziliaanse aanwinst: 'Technisch is hij zover'

23-06-2017 21:53
60

Marcel Brands heeft hoge verwachtingen van Mauro Jaqueson Júnior. De achttienjarige Braziliaan tekende vrijdag een vijfjarig contract in Eindhoven.

PSV zat lange tijd achter Mauro Júnior aan. Al op veertienjarige leeftijd liep hij stage op de Herdgang, waarna de middenvelder annex aanvaller nog geregeld terugkwam. "Hij heeft heel veel indruk achter gelaten. Dat contact hebben we altijd warm gehouden. Hij is hier regelmatig geweest, iedereen binnen de club kent hem."

Brands roemt de vastberadenheid van Mauro Júnior. "Die jongens worden ook in Brazilië onder druk gezet. Bij Mauro is die druk er ook geweest om hem toch daar te houden. Maar hij is heel standvastig gebleven, is daar nooit op ingegaan. Hij wilde graag naar PSV en dan is ons voordeel dat we een mooie geschiedenis hebben met Braziliaanse spelers."

Mauro Júnior sluit aan bij Jong PSV. "Voetbaltechnisch is hij zover, maar we zullen wel voorzichtig met hem zijn. Fysiek is de Jupiler League wel een behoorlijke competitie. Hij heeft ook nog de leeftijd om in de onder 19 te spelen." De Braziliaan heeft zelf grote ambities. "Ik wil veel doelpunten maken en proberen zo snel mogelijk in het eerste elftal te komen."