'Konden Suarez en Tadic ook niet, maar die hebben een fantastische carrière'

'Konden Suarez en Tadic ook niet, maar die hebben een fantastische carrière'

23-06-2017 23:13
16

FC Groningen-directeur Hans Nijland is overtuigd van de kwaliteiten van Ritsu Doan. De negentienjarige Japanner komt op huurbasis over van de nationale topclub Gamba Osaka.

Groningen bedong tevens een optie tot koop op Doan, die donderdag de medische keuring ondergaat. Nijland is niet bang voor een cultuurschok of de taalbarrière. "Nee, hij kent inderdaad geen Engels. Maar dat kon Fandi ook niet. En Suarez, Kostic en Tadic ook niet. Maar die hebben ook een fantastische carrière gehad, niet dan?", zegt hij tegen RTV Noord.

"Je doet net of we nooit een buitenlander naar de FC hebben gehaald", vervolgt Nijland. "Zullen we het even over zijn voetballende kwaliteiten hebben? Het is namelijk een geweldige voetballer."

De directeur vindt het bijzaak dat het marketingtechnisch ook een slimme aanwinst is. "Maar je hebt gelijk, toen we Hyun-jun Suk uit Zuid-Korea vastlegden, kregen we direct al aanbiedingen om aan prestigieuze toernooien in Zuid-Korea mee te doen. En de media-aandacht vanuit Azië was ook groot. Dus wat dat betreft: alleen maar goed."