Van Veldhoven schiet Roda-plan af: 'Niet het vermogen om het weg te halen'

Van Veldhoven schiet Roda-plan af: 'Niet het vermogen om het weg te halen'

23-06-2017 23:30
23

Roda JC speelt ondanks de eerdere intenties ook komend seizoen op kunstgras in het Parkstad Limburg Stadion. De nieuwe technisch directeur Harm van Veldhoven heeft dat bekendgemaakt. "Het kunstgras blijft."

Algemeen directeur Wim Collard kondigde vorige maand nog aan dat Roda af wil van kunstgras, maar dat plan is van de baan. Dat komt voornamelijk door een gebrek aan geld. "Ik vind het ook jammer", reageert Van Veldhoven tegen Voetbal International. "Ik ben geen voorstander, was ook zeer verrast dat Roda destijds voor kunstgras koos."

Wedden

Meer odds

"Maar goed, het ligt er eenmaal en we hebben nu niet het vermogen om het weg te halen", vervolgt de directeur. "Het geld dat we te besteden hebben, investeren we liever in andere zaken. Of dat volgend jaar anders zal zijn, durf ik nu nog niet te zeggen." Het voorbije seizoen klaagde coach Yannis Anastasiou over het kunstgras, net als veel van zijn spelers.

Mede-eigenaar Aleksei Korotaev sprak ook al zijn afschuw uit over de ondergrond. De Zwitserse Rus zou bereid zijn om mee te betalen aan een terugkeer naar natuurgras, maar zijn gevangenschap in Dubai gooit roet in het eten.