Vitesse raakt na Van Wolfswinkel ook spits met grote marktwaarde kwijt

Vitesse raakt na Van Wolfswinkel ook spits met grote marktwaarde kwijt

24-06-2017 13:41
42

Yuning Zhang staat op het punt om Vitesse te verlaten. De spits hoeft zich zondag niet op de eerste training van de club te melden omdat hij zich richt op een transfer.

Zhang zou daarmee de tweede spits zijn die Vitesse deze transferperiode achter zich laat. Eerder verliet clubtopscorer Ricky van Wolfswinkel Arnhem voor FC Basel. De twintigjarige Chinees heeft nog een éénjarig contract bij Vitesse en kwam onlangs niet tot akkoord over een nieuwe driejarige verbintenis.

Wedden

Meer odds

Zhang is veel geld waard omdat hij het boegbeeld van de nationale ploeg van China is. De spits wil naar een grotere competitie omdat zijn commerciële waarde dan nog meer zou stijgen. "In China wil iedereen alles van hem weten", laat het management van de spits weten aan De Gelderlander. "Maar de Eredivisie is in Azië een kleine afzetmarkt. De Premier League en Bundesliga zijn overal op tv te zien. Dat zijn de grote competities. Daar kijken miljoenen Chinezen naar. Voor Yuning is voetballen in Duitsland of Engeland marketingtechnisch en in sponsoring gewoon veel beter."