Begrip voor terugkeer Boëtius: Daar zijn er niet veel van, ik snap die keuze wel

Begrip voor terugkeer Boëtius: "Daar zijn er niet veel van, ik snap die keuze wel"

24-06-2017 14:25
25

Oud-Feyenoorder Kees van Wonderen snapt de beslissing van Feyenoord om Jean-Paul Boëtius terug naar Rotterdam te halen. Van Wonderen, die tegenwoordig actief is als coach bij de KNVB, laat zich op FR12 positief uit over de aanvaller.

"Het is een jongen die van de club komt, een technisch vaardige speler die van de zijkant kan spelen. Daar zijn er niet veel van, dus ik snap die keuze wel", aldus de oud-verdediger. "Feyenoord weet wat voor jongen het is en welke potentie hij heeft. Over zijn blessuregevoeligheid kan ik niets zeggen, al zie ik ook wel dat hij wedstrijden mist en soms geblesseerd is."

"Die jongens zijn talenten en zitten in een enorme flow. Ze maken stappen en op een gegeven moment wordt er meer van hen verwacht en komt er kritiek. Als je dat lastig vindt kan dan kan het je remmen en je ontwikkeling doen stoppen. Hij zette toen de stap naar FC Basel en kwam via Genk weer terug. Als hij er van geleerd heeft kan hij nu, nu hij wat ouder is, de stap wel maken."

Feyenoord rondde de deal met Basel afgelopen vrijdag af. Boëtius tekent een contract voor drie jaar bij de landskampioen.