Update: 'Transfer in stroomversnelling: Feyenoord 'bijna akkoord' over back'

Update: 'Transfer in stroomversnelling: Feyenoord 'bijna akkoord' over back'

24-06-2017 15:32
61

Feyenoord heeft zich bij Fiorentina gemeld voor Kevin Diks. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De Rotterdammers willen de rechtsback net als Vitesse het afgelopen halfjaar huren.

Dat Feyenoord zich bij Fiorentina heeft gemeld duidt erop dat Rick Karsdorp snel vertrekt uit Rotterdam. Naar verwachting wordt Karsdorp binnen 48 uur door AS Roma gekocht. De Rotterdammers zien in Diks de ideale vervanger. Door De Telegraaf werd ook FC Utrecht-rechtsback Giovanni Troupée genoemd als kandidaat, maar het huren van de verdediger van Fiorentina lijkt dus de voorkeur te genieten.

Feyenoord zal een optie tot koop laten opnemen in de huurdeal. Diks zal met Bart Nieuwkoop gaan concurreren om een basisplaats. Ook Gustavo Hamer kan, als noodoplossing, nog als rechtsback fungeren. Feyenoord gaat er in ieder geval vanuit dat Karsdorp naar AS Roma vertrekt. De deal is op enkele details na rond.

Update 15.32: Voetbal International meldt dat de overstap van Diks naar De Kuip nagenoeg rond is. Feyenoord en Fiorentina zijn 'bijna akkoord' over de verhuur van de twintigjarige rechtsback. De Serie A-grootmacht wil Diks graag een jaar ervaring laten opdoen in de Eredivisie.