'Gefrustreerde Guardiola is er klaar mee en haakt af voor te dure Spurs-ster'

'Gefrustreerde Guardiola is er klaar mee en haakt af voor te dure Spurs-ster'

24-06-2017 20:08
24

Pep Guardiola rekent niet meer op de komst van Kyle Walker naar Manchester City. Dat meldt The Daily Mail zaterdag. De Spaanse manager wilde de rechtsback van Tottenham Hotspur dolgraag aan zijn selectie toevoegen, maar de onderhandelingen tussen City en Spurs zitten muurvast. Daarom schakelt Guardiola nu door naar andere opties. 

City wil maximaal 45 miljoen euro betalen voor Walker. Veel te weinig volgens Tottenham, dat inzet op zo'n 60 miljoen. In de afgelopen twee weken hebben er veel gesprekken plaatsgevonden tussen afgevaardigden van beide clubs. De conclusie is nu dat Walker (27) een overstap naar Manchester waarschijnlijk uit zijn hoofd moet zetten.

Guardiola is behoorlijk gefrustreerd over de gang van zaken. Hij zag de pijlsnelle vleugelverdediger als de ideale versterking voor zijn elftal. De manager drong er enkele maanden geleden bij de City-leiding al op aan dat hij met het oog op komend seizoen graag snel zaken wil doen.

Eerder deze maand werd er opgeteld negentig miljoen betaald voor doelman Ederson en aanvaller Bernardo Silva. Guardiola wil sowieso nog een centrale verdediger en een linksback aantrekken.