'Hij kan het, ook bij een topclub als Ajax, daar ben ik van overtuigd'

'Hij kan het, ook bij een topclub als Ajax, daar ben ik van overtuigd'

24-06-2017 20:38
24

Wilco van Schaik denkt dat Marcel Keizer het behoorlijk lastig kan gaan krijgen als trainer van Ajax. De twee kennen elkaar goed uit hun gezamenlijke periode bij VV Nijenrodes. Keizer stond tussen 2002 en 2005 aan het roer bij die amateurclub. Van Schaik was er verantwoordelijk voor de technische zaken. 

Van Schaik, die deze zomer vertrekt als algemeen directeur van FC Utrecht, voorspelt een pittige uitdaging voor Keizer in Amsterdam. "Er zal een moment komen dat hij tegen de beeldvorming moet vechten. Niemand had verwacht dat ze het nu al in hem zien zitten als hoofdtrainer van Ajax. Het is aan hem en zijn team om te laten zien wat hij in zich heeft", vertelt hij in Voetbal International. 

"Hij kan het, ook bij een topclub als Ajax, daar ben ik honderd procent van overtuigd. Maar het kan ook even net verkeerd vallen, tegenzitten", vervolgt Van Schaik. "Zeker bij een topclub, zie Peter Bosz vorig seizoen tegen Willem II en Roda JC in het begin van de competitie. Of Giovanni van Bronckhorst na zeven nederlagen op rij."

"Succes is maakbaar, maar daar zal Marcel hard voor moeten werken bij een topclub als Ajax. Echter, hard werken past wel bij hem." Keizer (48) werd een week geleden gepresenteerd door Ajax.