Fischer dankzij Rotterdamse connectie naar 'grote club': Geweldig avontuur

Fischer dankzij Rotterdamse connectie naar 'grote club': "Geweldig avontuur"

24-06-2017 21:21
23

Sander Fischer verheugt zich op een mogelijk avontuur bij APOEL Nicosia. Vrijdag kreeg de transfervrije verdediger te horen dat hij op stage mag komen bij de club van trainer Mario Been. Afgelopen seizoen degradeerde Fischer met Go Ahead Eagles uit de Eredivisie. 

"Het kan raar lopen", erkent de routinier in gesprek met Voetbal International. "Ik werd gister gebeld met de opmerking: pak je spullen en kom naar Polen. Ze zijn hier op trainingskamp. Dus ik heb mijn koffer gepakt en ben op het vliegtuig gestapt. Het idee is dat ik me de komende week laat zien."

Fischer dankt de uitnodiging aan Been, die aan het roer staat bij de topclub uit Cyprus. "Mario is een Rotterdamse trainer die vaak bij Excelsior kwam toen ik daar nog speelde. We kennen elkaar dus wel. Ik denk dat hij wel een goed beeld van me heeft. Eigenlijk is het idee dat ik nu de andere mensen bij de club ook overtuig. Ik hoop dat het goed komt en dat ik over een week mee kan vliegen naar Cyprus."

Meerdere clubs waren geïnteresseerd in de stopper. APOEL had een streepje voor. "Dit is echt een grote club. Ze spelen om het kampioenschap én komen uit in de Champions League. Dat klinkt als een geweldig avontuur. Vandaag heb ik met de fysio getraind, morgen sluit ik aan bij de groep. Ik heb deze zomer goed doorgetraind dus ik heb goede hoop."