Mislukte Feyenoord-transfer: 'Ze dachten snel: nee, dit is het niet'

Mislukte Feyenoord-transfer: 'Ze dachten snel: nee, dit is het niet'

25-06-2017 16:09
10

Sinclair Bischop, Feyenoord-watcher van RTV Rijnmond, vindt de keuze van Feyenoord om Jean-Paul Boëtius terug te halen een goede. Zowel in sportief als financieel opzicht doet de club volgens hem goede zaken.

"Bij FC Basel is zijn avontuur vervolgens wel echt mislukt", zegt Bischop tegen zijn werkgever. "Maar als je de selectie bekijkt van Basel, dan zie je dat ze heel veel spelers hebben. Die hebben toen gewoon het gokje gewaagd om hem te halen voor een relatief klein bedrag. Ze hebben vervolgens heel snel gedacht: nee, dit is het niet. (...) Het afgelopen jaar hebben we wel gezien dat hij bij Genk opfleurde, dus als Van Bronckhorst hem kan raken dan denk ik dat het best wel eens een goede keuze kan zijn."

Wedden

Meer odds

In de wandelgangen wordt de naam van Giovanni Troupée genoemd als vervanger van Rick Karsdorp, die Feyenoord zo goed als zeker gaat verlaten. Bischop heeft zijn twijfels over de back van FC Utrecht. "Als Utrecht nu al zoveel geld vraagt voor Amrabat, dan willen ze natuurlijk ook de hoofdprijs voor Troupée en kan hij die stap wel aan?"

Ook Kevin Diks wordt genoemd. "Hij is mislukt bij Fiorentina en toen hij werd verhuurd aan Vitesse, stond hij er ook niet altijd in. In de bekerfinale speelde bijvoorbeeld Kelvin Leerdam op zijn plek. Dus daar heb je dan ook je vraagtekens bij of hij kan aanhaken bij het Feyenoord-niveau."