Manchester City afgewezen om bij Ajax te blijven: Ik ben rustig gebleven

Manchester City afgewezen om bij Ajax te blijven: "Ik ben rustig gebleven"

25-06-2017 16:45
50

Naast Riechedly Bazoer werden ook Kenny Tete en Jaïro Riedewald onder Peter Bosz verbannen naar de reservebank. Het trio was onder Frank de Boer onomstreden. Bazoer spreekt over de toekomst van het duo.

"Zo zie je maar hoe snel alles verandert in de voetbalwereld", zegt Bazoer tegen ELF Voetbal. "We spreken elkaar vaak. Ze willen nog een keer deze kant op komen, maar zij hebben ook een druk schema. We hebben een groepsapp waarin ook Anwar El Ghazi zit. Het is niet zo dat we alleen maar appjes naar elkaar sturen over Ajax of voetbal. Ik weet niet of Kenny en Jaïro weggaan bij Ajax. Laat staan waarnaartoe. Ik vind ze wel te goed voor de bank. Wat ik hen adviseer? Het is aan hen om te bepalen wat ze gaan doen."

Bazoer is nu speler van VfL Wolfsburg, maar had ook voor Manchester City kunnen kiezen. Spijt dat hij de Engelse grootmacht heeft afgewezen, heeft hij niet. "Nee, zeker niet. Er zijn weinig jonge jongens die daar echt een kans krijgen. Je moet je hoofd niet op hol laten brengen. Ik ben rustig gebleven en heb geen enkele spijt van keuzes die ik heb gemaakt in mijn carrière. Ook niet van mijn keuze om PSV te verlaten voor Ajax. Ik heb heel veel geleerd in mijn tijd bij Ajax. Ik ben de club ook dankbaar en gun mijn oude maten veel succes. Ik blijf Ajax op afstand volgen."