Nederlandse beveiliger van Messi: 'Hij is eigenlijk helemaal geen voetballer'

Nederlandse beveiliger van Messi: 'Hij is eigenlijk helemaal geen voetballer'

25-06-2017 19:36
16

De beresterke Bertus Holkema was jarenlang betrokken bij de beveiliging van spelers van het Nederlands elftal. Ook werkte hij voor FC Barcelona. De Spaanse grootmacht vroeg hem om wereldster Lionel Messi te schaduwen. Holkema kreeg in die periode een goed beeld van de Argentijn. 

"Messi is eigenlijk helemaal geen voetballer, als je puur naar zijn karakter kijkt. Hij houdt niet van hoeren en sloeren en dure auto's. Het verbaasde mij ook dat hij tattoos liet zetten. Messi laat zich niet gek maken door de buitenwereld", vertelt Holkema in gesprek met ELF Voetbal. "Hij is wat dat betreft ook een fenomeen buiten de lijnen."

De twee kwamen elkaar voor het eerst tegen bij een toernooi in Londen. Daar werd Messi beveiligd door Holkema. "Dat beviel hem blijkbaar, want Messi vroeg of ik vaker met hem mee wilde gaan, zoals voor trips met UNICEF. Zo kwam ik ook in contact met jongens als David Beckham en Ronaldinho. Beckham kende mij weer omdat ik vroeger met The Spice Girls werkte. Dan is de wereld niet zo groot."