FC Groningen kan komst van spits vergeten: 'Uiteraard teleurstellend'

FC Groningen kan komst van spits vergeten: 'Uiteraard teleurstellend'

27-06-2017 07:36
6

FC Groningen kan de komst van Kenan Kodro naar de Eredivisie vergeten. De 23-jarige spits van Osasuna zet zijn loopbaan voort bij het Duitse FSV Mainz 05. Groningen-directeur Hans Nijland vindt dat jammer. 

"Uiteraard is het teleurstellend, maar tegelijkertijd is het ook begrijpelijk", legt hij uit aan het Dagblad van het Noorden. Twee weken geleden vloog hij met technisch manager Peter Jeltema naar Spanje om te onderhandelen over Kodro. 

"Met Osasuna bereikten wij een akkoord over de transfer. Vervolgens hebben wij ter plaatse ook met Kodro en zijn management gesproken. Hoewel hij enthousiast was en er blijk van gaf zich te hebben verdiept in FC Groningen, merkten wij wel dat hij en zijn zaakwaarnemer de boot wat afhielden. Dat voel je meteen. Wij hadden door dat er ook een andere club in het spel was, hoewel wij niet wisten dat het om Mainz ging."

Toen de Duitsers zich eenmaal in de strijd mengden, wist Nijland dat Groningen kansloos was. "Dat is volstrekt duidelijk. Ook al is Mainz misschien geen absolute hoogvlieger in Duitsland, zij zijn wel in staat een salaris te betalen dat vijf of zes keer zo hoog ligt dan het salarisplafond dat wij hanteren. Dan is de keus voor zo’n jongen heel simpel en zijn wij nagenoeg kansloos."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Beluister de nieuwste aflevering van #DoneDeal hier in zijn geheel via Spotify!