'Gigantische happening' op komst bij FC Groningen: We zijn ontzettend blij

'Gigantische happening' op komst bij FC Groningen: "We zijn ontzettend blij"

27-06-2017 09:48
15

FC Groningen-aanwinst Ritsu Doan wordt donderdag gepresenteerd in het Noordlease Stadion. Algemeen directeur Hans Nijland voorspelt een 'gigantische happening'. Doan is namelijk een populaire speler in Japan. 

"Wij zijn ontzettend blij met de komst van Doan en andersom merkten we dat hij ook heel erg in zijn nopjes is met ons. Ook hij liet blijken de historie van FC Groningen te hebben bestudeerd. Hij wist de namen van prominente oud-spelers als Suárez en Nevland zo op te lepelen", vertelt Nijland dinsdag in Dagblad van het Noorden. 

Donderdag wordt de negentienjarige aanvaller voorgesteld aan de media. "We wilden hem eerst om 17.00 uur Nederlandse tijd presenteren, maar we doen het op verzoek van de Japanse media een uur eerder. Dan is het daar 23 uur en kan Japan ook nog meegenieten van de presentatie."

"Er komen ook Japanse televisieploegen en journalisten deze kant op om het hele gebeuren te coveren. We zijn zelfs al door een Japans sportmarketingbureau benaderd dat graag een deal wil maken over de televisierechten. Het is gigantisch."