Woede om KNVB-plannen: 'Dan laten we ons vierde of vijfde team spelen'

Woede om KNVB-plannen: 'Dan laten we ons vierde of vijfde team spelen'

27-06-2017 21:55
24

De nieuwe opzet van de Derde Divisie zorgt voor veel frustratie. Liefst vijf beloftenteams nemen daar komend seizoen aan deel. De amateurverenigingen zijn woest en overwegen rigoureuze maatregelen.

Dat kondigt Pieter Kuijt, bestuurslid van Quick Boys, dinsdag aan. Woensdagavond wordt in Zeist gezocht naar een oplossing. Als dat niet lukt, zullen acties volgen. "Er kan dan van alles", zegt Kuijt tegen Voetbal in de Bollenstreek. "In zijn geheel niet gaan voetballen zou kunnen, of misschien alleen niet spelen tegen beloftenteams. Of wellicht ons vierde of vijfde team laten spelen tegen een beloftenteam. Dat zijn wel dingen die als optie besproken kunnen worden."

Een rechtsgang overweegt Quick Boys niet omdat de KNVB 'niets illegaals' doet. "Kijk, wij hebben natuurlijk ook liever dat we er op een normale manier uitkomen", benadrukt het bestuurslid van de Katwijkse club. Quick Boys hoopt de toename van beloftenteams in eerste instantie een halt toe te roepen, maar uiteindelijk weer in een competitie zonder beloftenelftallen te spelen.