'Ik kan het niet maken om in een NAC-shirt te gaan trainen bij FC Utrecht'

'Ik kan het niet maken om in een NAC-shirt te gaan trainen bij FC Utrecht'

27-06-2017 22:35
21

Cyriel Dessers draagt komend seizoen het shirt van FC Utrecht, maar dat betekent niet dat hij NAC Breda geen warm hart meer toedraagt. De spits is een NAC-fan in hart en nieren geworden.

"Ik had een bijzondere band met de supporters van NAC", zegt Dessers in een interview met Sport/Voetbalmagazine. "Dat is heel natuurlijk gegroeid. Elk doelpunt vierde ik met hen en ze mochten mij alles vragen. Een foto, een videoboodschap inspreken, een gastoptreden, dat was allemaal geen probleem voor mij. Ik kijk er al naar uit om in oktober weer in Breda te staan om de supporters terug te zien."

Dat Dessers naar Utrecht is vertrokken, wordt hem niet erg kwalijk genomen door de NAC-fans, lijkt het. "Tijdens mijn vakantie ben ik een paar supporters tegengekomen en die nodigden mij spontaan uit voor een wedstrijd van NAC. Ongelooflijk hé? Ik heb veel voor hen betekend en dat sentiment is wederzijds. Ik ga je zelfs iets bekennen: om de zoveel dagen bekijk ik een filmpje van onze promotie naar de Eredivisie. Ik krijg er maar niet genoeg van om 25.000 mensen, die zich op een groot scherm naast ons stadion hadden verzameld, te zien ontploffen bij de 1-0 tegen NEC. Ik kan het niet maken om met een T-shirt van NAC te gaan trainen bij Utrecht, maar ik ben wel een echte NAC-supporter geworden."