'Karsdorp door 'relatief makkelijke Roma-bonussen' duurste Feyenoorder ooit'

'Karsdorp door 'relatief makkelijke Roma-bonussen' duurste Feyenoorder ooit'

28-06-2017 07:00
36

Rick Karsdorp wordt woensdag gepresenteerd als nieuwe aankoop van AS Roma. De 22-jarige rechtsback levert Feyenoord een bedrag van tussen de zestien en negentien miljoen euro op.

Karsdorp was dinsdag in Rome om medisch gekeurd te worden en wordt woensdag voorgesteld aan pers en publiek. Feyenoord, dat lange tijd vasthield aan een vraagprijs van twintig miljoen euro, is akkoord afgelopen weekend akkoord gegaan met een miljoenenbedrag.

Het Algemeen Dagblad en De Telegraaf maken meldingen van verschillende transfersommen. Feyenoord krijgt volgens het AD zestien miljoen euro voor Karsdorp, terwijl De Telegraaf melding maakt van een vast bedrag van zeventien miljoen euro. Dat bedrag zou met 'relatief eenvoudig te behalen bonussen' kunnen oplopen naar negentien miljoen euro.

In het scenario van De Telegraaf is Karsdorp de duurste Feyenoorder aller tijden. Het huidige record staat op naam van Dirk Kuyt, die in 2006 voor zeventien miljoen euro naar Liverpool verkaste. Karsdorp tekent bij AS Roma een vijfjarig contract.