Ajax heeft zich nog niet gemeld: 'Wij gaan een eventuele transfer niet blokkeren'

Ajax heeft zich nog niet gemeld: 'Wij gaan een eventuele transfer niet blokkeren'

28-06-2017 07:11
29

Volgens Harm van Veldhoven heeft Ajax zich nog niet bij Roda JC gemeld om een transfer van Benjamin van Leer te bespreken. De technische man van de club uit Kerkrade bevestigt wel dat hij met zijn doelman over de Amsterdamse interesse heeft gesproken.

"Er is nog niets concreet. Ajax heeft zich nog niet bij mij gemeld", zegt Van Veldhoven in gesprek met dagblad de Limburger. "Dat er interesse is voor Benjamin, verbaast me niet. Hij heeft een sterk seizoen gespeeld. Wij gaan een eventuele transfer niet bij voorbaat blokkeren. Als het juiste bedrag geboden wordt, dan kan het zijn dat wij daarvoor open staan."

Van Leer geeft desgevraagd aan dat hij 'er nog niets over kwijt wil'. Volgens de Limburger kan Roda een forse transfersom tegemoet zien voor Van Leer, die zijn contract onlangs verlengde tot 2019. Het regionale medium maakt uit de reactie van Van Veldhoven op dat een transfer van de doelman op financieel gebied niet slecht uitkomt. Geldschieter Aleksei Korotaev zit nog achter de tralies, waardoor het onzekere tijden zijn in Limburg.

Lees ook: 'Ajax meldt zich en wil Van Leer meenemen op trainingskamp'