'Egoïst' van PSV over zichzelf: 'Ik begrijp dat mensen eraan twijfelden'

'Egoïst' van PSV over zichzelf: 'Ik begrijp dat mensen eraan twijfelden'

28-06-2017 09:19
28

PSV-spits Sam Lammers heeft er nooit aan getwijfeld of hij het zou redden in het profvoetbal. De spitspositie is de jonge goalgetter op het lijf geschreven. Hij maakte het afgelopen seizoen zelfs al zijn debuut in het eerste elftal, nadat hij met Jong PSV indruk maakte in de Jupiler League.

"Ik denk dat niet zomaar iedereen in de spits zou kunnen spelen", zegt Lammers tegen ELF Voetbal. "Daar moet je wel een bepaald gevoel voor hebben. Egoïstisch zijn, eager om te scoren. Je kunt het wel trainen, maar je móét iets daarvan in je hebben."

Lammers zegt dat hij op persoonlijk vlak niet egoïstisch is, maar in het veld wel trekjes van egoïsme vertoont. "Ik heb het in me zitten, maar ik kan misschien nog iets meer voor eigen succes gaan. Het seizoen voorafgaand aan het afgelopen seizoen heb ik weinig gescoord. Was ik vooral bezig met kansen voor anderen creëren. Soms iets te veel balletjes breed leggen."

De spits weet wat hij kan en zal zichzelf nooit onderschatten. "Ik heb altijd vertrouwen gehad in mijn eigen kwaliteiten. En dat zal ik ook altijd hebben. Maar ik heb wel gehoord dat andere mensen daaraan getwijfeld hebben. Ik heb me de laatste tijd gewoon goed ontwikkeld. Dus zo bezien begrijp ik dat mensen eraan twijfelden. Maar zelf zal ik dat nooit doen."