'Roda heeft twee mogelijke Van Leer-opvolgers op het oog: ook PSV'er in beeld'

'Roda heeft twee mogelijke Van Leer-opvolgers op het oog: ook PSV'er in beeld'

29-06-2017 07:08
39

Hidde Jurjus moet bij Roda JC het waarschijnlijke vertrek van doelman Benjamin van Leer opvangen. Volgens De Telegraaf zijn de Limburgers van plan om de 23-jarige reservedoelman van PSV voor één seizoen te huren.

Jurjus zou een overstap naar Kerkrade wel zien zitten, aangezien hij in het Parkstad Limburg Stadion meer speelminuten kan maken dan bij PSV. De doelman kwam een jaar geleden over van De Graafschap, maar moet zijn competitiedebuut voor de Eindhovense hoofdmacht nog maken. Jurjus werd onlangs al gelinkt aan een uitleenbeurt bij NAC of Excelsior. Kostas Lamprou zou eveneens op het lijstje staan van Roda JC. De Griek vertrok onlangs transfervrij bij Willem II, maar heeft nog geen nieuwe club gevonden.

Roda JC heeft een nieuwe doelman hard nodig, aangezien Van Leer zo goed als zeker naar Ajax vertrekt. De 25-jarige keeper heeft naar verluidt al overeenstemming bereikt over een vierjarig contract in Amsterdam. Volgens De Telegraaf ontvangt Roda zeven ton voor Van Leer, maar technisch directeur Harm van Veldhoven ontkent dit. "Dat bedrag ligt lager. Exacte cijfers noemen wij echter niet", aldus Van Veldhoven tegenover De Limburger.