Veelbesproken Veltman wil hogerop: interessante transferopties in het buitenland

Veelbesproken Veltman wil hogerop: interessante transferopties in het buitenland

29-06-2017 10:00
115

Zelf hoopt-ie op een mooi avontuur over de grens. Tottenham Hotspur en Crystal Palace worden genoemd als mogelijke bestemmingen. Wat wordt komend seizoen de nieuwe club van Ajax-verdediger Joël Veltman? VoetbalPrimeur heeft vier suggesties.

Veltman (25) was afgelopen seizoen één van de meest besproken spelers in Amsterdam. Tot onbegrip van veel Ajax-fans verdrong de Oranje-international Kenny Tete naar de bank. Hij groeide onder trainer Peter Bosz uit tot de vaste rechtsback in de Arena.

Wedden

Meer odds

Ook bij het Nederlands elftal maakt Veltman naam. Tijdens de laatste interlandperiode stond de rechtspoot drie keer in de basis. Tegen Ivoorkust tekende Veltman zelfs voor twee doelpunten – zijn eerste treffers in dienst van Oranje. Het zal hem in de zoektocht naar een nieuwe club geen windeieren hebben gelegd.

Na liefst zestien jaar Ajax vindt de verdediger het nu tijd voor een volgende stap. Zijn contract loopt over één jaar af en dus is ook zijn werkgever erbij gebaat om hem in de zomer te verkopen. Wat zou een mooie bestemming zijn voor Veltman? Vier opties.

Droomclub: Borussia Dortmund
De Bundesliga en de Premier League, dat zijn de competities waar Veltman van droomt. Bosz, de man die hem vorig jaar het volle vertrouwen gaf in Amsterdam, zit sinds kort bij de Duitse grootmacht Dortmund. Waarom niet, een nieuwe samenwerking tussen de Nederlandse trainer en de verdediger? Volgens Duitse media gaat BVB international Matthias Ginter binnenkort verkopen. Tottenham Hotspur en TSG Hoffenheim zijn geïnteresseerd. Net als Veltman is Ginter inzetbaar in het centrum én als rechtsback. Er komt dus een plekje vrij in de Dortmund-selectie. 

Realistisch: Crystal Palace
Vanaf het moment dat bekend werd dat De Boer topkandidaat was op Selhurst Park, kwamen de geruchten op gang. Crystal Palace: prima club voor Veltman. Na zijn presentatie in Londen zwengelde De Boer de transferverhalen zelf ook aan door te erkennen dat Veltman inderdaad een interessante optie is. Ajax zal waarschijnlijk acht à tien miljoen euro vragen voor de Oranje-verdediger. Zo'n bedrag kunnen The Eagles makkelijk ophoesten. Palace en De Boer zijn bovendien op zoek naar nieuwe verdedigers. 

Buitenkansje: Borussia Mönchengladbach
Een niveautje minder dan Dortmund en daarom wellicht een iets logischere stap voor Veltman: Bundesliga-subtopper Borussia Mönchengladbach. Die Fohlen kijken wel vaker rond in de Eredivisie. De nummer negen van het afgelopen seizoen is twee basiskrachten kwijtgeraakt: de gehuurde stopper Andreas Christensen keerde terug naar Chelsea en rechtsback Julian Korb maakte de overstap naar Hannover 96. Koren op de molen voor Veltman. 

Voorzetje van VP: Southampton
Ook bij The Saints ontstaan er deze zomer vacatures in de defensie. Virgil van Dijk staat in de belangstelling van de gehele Engelse top, rechtsback Cédric Soares is in Turijn de beoogd opvolger van Dani Alves en het contract van verdediger Cuco Martina is niet verlengd in het St. Mary's Stadium. Southampton heeft de nodige ervaring met het contracteren van Eredivisie-spelers. Onder meer Jordy Clasie en Graziano Pellè gingen Veltman voor.