Update: 'Roda en PSV bereiken akkoord: Jurjus vervangt Van Leer in Kerkrade'

Update: 'Roda en PSV bereiken akkoord: Jurjus vervangt Van Leer in Kerkrade'

30-06-2017 18:55
56

Hidde Jurjus wordt zo goed als zeker de opvolger van Benjamin van Leer bij Roda JC. De Telegraaf meldt donderdagmiddag dat de Limburgers in 'vergevorderde onderhandeling' zijn met PSV over de huur van de doelman. 

PSV en de 23-jarige Jurjus staan beide positief tegenover een tijdelijk vertrek uit Eindhoven. Een jaar geleden werd de sluitpost overgenomen van De Graafschap. Afgelopen seizoen speelde Jurjus zeventien duels bij Jong PSV, dat goed presteerde in de Jupiler League. Nu kan hij dus ervaring gaan opdoen in de Eredivisie. 

In het Parkstad Limburg Stadion treedt Jurjus in de voetsporen van Benjamin van Leer. Hij verkast op zijn beurt naar Ajax. Die transfer is nog niet beklonken, maar dat lijkt een kwestie van tijd. Diverse media meldden eerder op dag dat Van Leer alleen nog medisch gekeurd moet worden in Amsterdam. Bij Ajax gaat hij als tweede keeper fungeren, achter André Onana. 

Update 22.10: Het Eindhovens Dagblad meldt donderdagavond dat Roda JC de komst van Jurjus naar Kerkrade nog deze week hoopt af te ronden. Zondag wil de club de 23-jarige keeper presenteren. Éérst zal er nog overeenstemming moeten worden bereikt over de huursom van Jurjus. 

Update 30-6, 18.55 uur: Roda JC en PSV hebben een akkoord bereikt over Hidde Jurjus. Dat meldt De Telegraaf. De doelman maakt op huurbasis de overstap naar Kerkrade, waar hij de opvolger is van de naar Ajax vertrokken Benjamin van Leer.