Ajax rondt Eredivisie-transfer af: Graag met in plaats van tegen Ajax spelen

Ajax rondt Eredivisie-transfer af: "Graag met in plaats van tegen Ajax spelen"

30-06-2017 15:18
39

Aja heeft Benjamin van Leer definitief binnen. De doelman tekent een contract voor vier seizoenen bij de club uit Amsterdam. Dat maakt Ajax vrijdagmiddag via de officiële kanalen bekend.

De verbintenis van Van Leer, die overkomt van Roda JC voor naar verluidt zeven ton, loopt door tot medio 2021. Hij zal in eerste instantie Diederik Boer opvolgen als reservedoelman van Ajax, achter eerste keus André Onana.

"Ik ben heel blij, trots en heel dankbaar dat ik vanaf vandaag voor deze club mag uitkomen", zegt Van Leer, die volgende week direct mee mag op trainingskamp naar Oostenrijk. "Voor mij was het meteen duidelijk dat ik naar Ajax wilde. Voor deze club wíl je gewoon spelen. Ik wilde graag met Ajax spelen in plaats van tégen Ajax spelen."

Technisch manager van Roda JC Harm van Veldhoven reageert namens de Limburgers: "Natuurlijk hadden we hem het liefst nog een jaar bij Roda JC gezien, maar Benjamin krijgt hiermee de verdiende bekroning op een geweldig seizoen en de fantastische ontwikkeling die hij de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. Wij wensen hem dan ook veel succes met deze mooie stap in zijn carrière."