'Overbodige Matavz (28) maakt rentree in Eredivisie: medische keuring gepland'

'Overbodige Matavz (28) maakt rentree in Eredivisie: medische keuring gepland'

29-06-2017 16:43
58

Vitesse hoopt zich op korte termijn te versterken met Tim Matavz. De 28-jarige spits mag vertrekken bij zijn werkgever FC Augsburg. De Gelderlander meldt donderdagmiddag dat de overstap van de Sloveense aanvaller naar Arnhem nagenoeg rond is. Er zijn al diverse gesprekken gevoerd. Matavz moet nog wel medisch gekeurd worden. 

Tussen 2008 en 2011 maakte de 31-voudig international furore bij FC Groningen. PSV nam hem voor miljoenen euro's over. In 2014 verkaste de aanvaller naar Augsburg. De Bundesliga-club verhuurde hem afgelopen seizoen aan Genoa en 1.FC Nürnberg. Zijn contract loopt nog twee jaar door. 

Nu mag Matavz definitief vertrekken. Vitesse wil toehappen. De bekerwinnaar heeft dringend behoefte aan een nieuwe spits na het vertrek van Ricky van Wolfswinkel. Ook bankzitter Yuning Zhang koerst af op een afscheid.

In de voorbije weken werden onder meer Luc Castaignos, Samuel Armenteros en Michiel Kramer gelinkt aan de ploeg van trainer Henk Fraser. Of Vitesse Mataz gaat vastleggen óf huurt van Augsburg, is onbekend. Eerder op de dag circuleerde er al een foto van de spits op internet. Daarop is hij te zien in een ziekenhuis in Arnhem.