Scorende Younes met superieur Duitsland naar finale Confederations Cup

29-06-2017 21:51
75

Duitsland heeft zich donderdagavond moeiteloos geplaatst voor de finale van de Confederations Cup. Mexico werd in Sochi met 4-1 verslagen. Leon Goretzka was met twee doelpunten de grote man aan de zijde van Die Mannschaft. Ook Amin Younes scoorde. Duitsland treft in de finale Chili, dat woensdag Portugal klopte.

Het team van bondscoach Joachim Löw begon geweldig aan de halve finale. Binnen zes minuten was het raak. Op aangeven van rechtsback Benjamin Henrichs kon Goretzka op de rand van het strafschopgebied uithalen. Het schot van de Schalke 04-speler vloog bij de tweede paal binnen.

Twee minuten later was het wéér raak. Opnieuw haalde Goretzka de trekker over. Ditmaal was spits Timo Werner de aangever. Er was geen vuiltje aan de lucht voor de regerend wereldkampioen. Dat bleef zo na de pauze. Werner besliste de wedstrijd definitief door na een uur de 3-0 te maken.

Mexico, met Héctor Moreno in de basis en Hirving Lozano als invaller, deed pas in de absolute slotfase iets terug. Marco Fabian schoot fantastisch binnen van afstand. Het slotakkoord kwam echter op naam van Younes. Tien minuten na zijn invalbeurt schoot de Ajax-aanvaller de 4-1 binnen.

Duitsland neemt het in de finale van de Confederations Cup op tegen Chili. Mexico en Portugal spelen om het brons.