Ik hoop nu weer te gaan scoren. De Eredivisie ken ik en die ligt mij ook

"Ik hoop nu weer te gaan scoren. De Eredivisie ken ik en die ligt mij ook"

Gepubliceerd: vrijdag 30 juni 2017 om 07:32vr 30-06-2017 om 07:32

Tim Matavz is opgetogen met zijn rentree in de Eredivisie. De 28-jarige Sloveense spits, in het verleden actief voor onder meer FC Groningen en PSV, tekende donderdagmiddag voor drie seizoenen bij Vitesse.

"Dit is een goede stap voor mij", aldus Matavz in gesprek met De Gelderlander. "De laatste jaren waren niet goed. Ik hoop nu weer te gaan scoren. De Eredivisie ken ik en die ligt mij ook. De erfenis van Ricky van Wolfswinkel weegt niet zwaar. Hij heeft bij Vitesse echt een heel goede prestatie neergezet. Ik ben de Nederlandse competitie blijven volgen. Maar ik laat me daardoor geen druk opleggen. Het is allereerst goed terug te zijn in de Eredivisie."

De contacten tussen Matavz en Vitesse onstonden pas kortgeleden. "Vitesse handelde heel erg snel", vertelt de spits. "De contacten kwamen recent tot stand. Ik heb gesproken met Mohammed Allach (technisch directeur Vitesse, red.) en Marc van Hintum (hoofdscout, red.). Daar kreeg ik een goed gevoel bij. Maar ik moet mij weer bewijzen. Dat is helder."

Het heeft er overigens alle schijn van dat Vitesse nog een spits moet aantrekken. Yuning Zhang aast al langere tijd op een vertrek uit Arnhem en traint al niet meer mee met de selectie. Volgens de meest recente geruchten heeft Werder Bremen interesse in de twintigjarige Chinees.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws