Officieel: Feyenoord sluit deal met FC Utrecht en heeft Amrabat binnen

Officieel: Feyenoord sluit deal met FC Utrecht en heeft Amrabat binnen

30-06-2017 12:02
46

De kogel is door de kerk: Sofyan Amrabat draagt dit seizoen het shirt van Feyenoord. De twintigjarige middenvelder tekent een contract voor vier seizoenen in Rotterdam-Zuid.

Dat bevestigen beide clubs vrijdagmiddag. Eerder op de dag is er overeenstemming bereikt over de afkoopsom die naar verluidt vier miljoen euro bedraagt. De deal raakte in een stroomversnelling door de interventie van Ajax, dat ineens concreet werd voor de middenvelder. 

"Sofyan heeft afgelopen seizoen zijn kans in het eerste elftal gepakt en zich vervolgens in rap tempo doorontwikkeld", zegt Erik ten Hag, technisch manager en trainer van FC Utrecht, over het vertrek van de middenvelder. "De stap naar Feyenoord ziet Sofyan als een goede volgende in zijn loopbaan. Ik heb er vertrouwen in dat hij slaagt in zijn missie in De Kuip en we kunnen er bij FC Utrecht trots op zijn dat we andermaal laten zien dat we talenten ontwikkelen voor de nationale en internationale top."

Martin van Geel, technisch directeur van Feyenoord, is blij dat alles rond is. "Sofyan is een zeer talentvolle speler, met naast voetballende ook grote fysieke kwaliteiten", zegt hij op de Rotterdamse clubsite. "Mede daarom is hij een speler die bij Feyenoord past. Wij zijn ervan overtuigd dat hij van toegevoegde waarde is voor onze selectie en in de toekomst nog een enorme groei kan doormaken."

Na Jean-Paul Boëtius is Amrabat de tweede zomeraankoop van Feyenoord. Daar tegenover staat het vertrek van Warner Hahn (sc Heerenveen), Eljero Elia (Basaksehir), Rick Karsdorp (AS Roma) en het voetbalpensioen van Dirk Kuyt.