Ajax begonnen aan voorbereiding: Van de Beek wint bosloop en krijgt nieuw nummer

Ajax begonnen aan voorbereiding: Van de Beek wint bosloop en krijgt nieuw nummer

30-06-2017 13:04
38

Ajax heeft vrijdag de eerste training van de voorbereiding op het nieuwe seizoen afgewerkt. Lasse Schöne, Joël Veltman, Kenny Tete, Nick Viergever, Davinson Sánchez, Amin Younes en André Onana ontbraken nog.

Younes en Onana deden/doen met respectievelijk Duitsland en Kameroen mee aan de Confederations Cup, terwijl Schöne, Veltman, Tete, Viergever en Sánchez na het seizoen met Ajax nog interlandverplichtingen hadden. Zij hebben langer vakantie gekregen.

De uitgedunde selectie van Ajax liep traditiegetrouw een rondje door het Amsterdamse bos, nadat de spelers donderdag al een aantal medische tests hadden ondergaan. Donny van de Beek won de bosloop. Klaas-Jan Huntelaar, die terugkeerde van Schalke 04, en ook Benjamin van Leer, wiens transfer nog niet is afgewikkeld, lieten hun gezicht ook zien.

Via Twitter gaf Ajax al het een en ander prijs over de rugnummers voor volgend seizoen. Hakim Ziyech neemt het shirt met rugnummer 10 over van de naar Everton vertrokken Davy Klaassen. Jaïro Riedewald is 4 kwijt en speelt komend seizoen met 36. Van de Beek neemt 6 over van van Riechedly Bazoer, die in de winterstop naar VfL Wolfsburg vertrok.