'Chelsea handelt met AS Roma en maakt 33 miljoen euro over naar Italië'

'Chelsea handelt met AS Roma en maakt 33 miljoen euro over naar Italië'

30-06-2017 23:33
14

Chelsea heeft met AS Roma een akkoord bereikt over de transfer van Antonio Rüdiger. De centrale verdediger levert de club van Rick Karsdorp en Kevin Strootman volgens Sky Sports 33 miljoen euro plus vijf miljoen aan bonussen op. Mediaset meldt dat het om een bedrag van veertig miljoen plus vijf miljoen aan bonussen gaat.

Sky Sports weet dat de transfer rond gaat komen en dat de Londenaren de strijd gewonnen hebben van Manchester City en Manchester United. Naar verluidt wordt de Duitse verdediger komende maandag medisch gekeurd. Daarna zet hij zijn handtekening onder een meerjarig contract.

Heeft de transfer van Rüdiger invloed op de eventuele komst van Virgil van Dijk? Nee. Chelsea ziet in de verdediger van Southampton nog steeds een belangrijke kandidaat om de Londense defensie te komen versterken, zo meldt Sky Sports. Chelsea-manager Antonio Conte moet echter wel een flinke som geld op tafel leggen, want The Saints hebben de vraagprijs voor Van Dijk bepaald op tachtig miljoen euro. De Italiaan ziet het probleem niet en wil Van Dijk hoe dan ook deze zomer vastleggen. De Oranje-international lijkt zijn zinnen echter te zetten op Liverpool.