Update: Leerdam gepresenteerd door Amerikaanse club: Bewezen kwaliteiten

Update: Leerdam gepresenteerd door Amerikaanse club: "Bewezen kwaliteiten"

01-07-2017 18:45
34

Kelvin Leerdam gaat aan de slag in de Major League Soccer. Volgens The Seattle Times wordt de 27-jarige verdediger zaterdag gepresenteerd door Seattle Sounders. Leerdam komt transfervrij over van Vitesse. 

Eerder dit jaar werd bekend dat er na vier jaar een einde zou komen aan de samenwerking tussen de Arnhemmers en de voormalig speler van Feyenoord. Leerdam verlengde zijn aflopende contract in het Gelredome niet. 

Seattle Sounders-manager Garth Lagerwey lijkt de komst van Leerdam naar Amerika te bevestigen. Hij laat weten dat 'de komst van een nieuwe rechtsback prioriteit had'. Leerdam wordt zaterdag voorgesteld aan de pers. Vanaf 10 juli mag hij wedstrijden spelen namens Sounders. Op die dag gaat namelijk de transfermarkt open in de MLS.

Op 19 juli kan Leerdam zijn debuut gaan maken in de Amerikaanse competitie. Dan staat de clash met D.C. United op het programma. Vitesse raakte onlangs ook Valeri Qazaishvili kwijt aan een club uit de MLS. De Georgiër maakte de overstap naar San Jose Earthquakes

Update 18.45: Leerdam zet zijn carrière inderdaad voort in de Verenigde Staten. Seattle Sounders laat weten dat de Nederlandse back een meerjarig contract heeft getekend. "Kelvin is een ervaren speler in de kracht van zijn carrière met bewezen kwaliteiten", aldus directeur Garth Lagerberg. "Voor onze club is een aanwinst als deze goed voor zowel de korte als de lange termijn."