ADO wacht op groen licht en denkt aan twee oude bekenden: Loopt al tijdje

ADO wacht op groen licht en denkt aan twee oude bekenden: "Loopt al tijdje"

01-07-2017 19:48
53

ADO Den Haag heeft het eerste oefenduel van de voorbereiding achter de rug. Met een uitgedunde selectie won de ploeg van Fons Groenendijk met 6-0 van amateurclub Lugdunum. De trainer weet zeker dat er in de komende weken nog de nodige spelers aan zijn ploeg worden toegevoegd. 

"Natuurlijk gaan er spelers bijkomen. Er zijn er in totaal dertien weg en er is met Nick Kuipers pas één versterking bijgekomen", zei Groenendijk na de wedstrijd voor de camera van Omroep West. "We zijn met een aantal spelers in gesprek, maar het wachten is op groen licht. Mij is altijd verteld dat het goed komt, dus daar maak ik me dan ook geen zorgen om."

De komst van aanwinsten hangt samen met de definitieve verkoop van spits Mike Havenaar. Zodra de transfer van de Japanner naar Vissel Kobe is afgerond, krijgt technisch manager Jeffrey van As een budget om spelers te contracteren. 

Kanon en Immers
Wilfried Kanon is één van de namen die in beeld is. De Ivoriaanse verdediger stond tot 1 juli onder contract in Den Haag en vertrok transfervrij. "Dat loopt al een tijdje", zegt Van As in gesprek met Voetbal International. 

"We zijn alleen niet in staat om hem een niet-EU-salaris te bieden, dus daarin zullen we creatief moeten zijn." VI weet dat ADO ook 'heel graag' in zee wil met de clubloze Lex Immers. Hij liet zijn verbintenis onlangs ontbinden bij Club Brugge.