Update: Milan betaalt twintig miljoen euro en heeft spelmaker binnen

Update: Milan betaalt twintig miljoen euro en heeft spelmaker binnen

03-07-2017 19:56
25

Hakan Calhanoglu wordt de zesde zomerversterking van AC Milan. De Italiaanse club heeft met Bayer Leverkusen een akkoord bereikt over een transfer van de 23-jarige middenvelder. Zondag vliegt hij naar Milaan, zodat hij maandag medisch gekeurd kan worden.

Zowel Sky Sports als de Italiaanse journalist Gianluca Di Marzio maken melding van de aanstaande transfer. De onderhandelingen waren de afgelopen dagen in een vergevorderd stadium, maar naderen nu het einde. Leverkusen en Milan zijn het eens geworden over een transfer van ruim twintig miljoen euro. Daar kunnen nog prestatiegerelateerde bonussen bijkomen.

Als Calhanoglu zijn handtekening zet, is hij de zesde zomerversterking van Milan. Eerder contracteerde de Serie A-club al André Silva (FC Porto), Mateo Musacchio (Villarreal), Ricardo Rodriguez (VfL Wolfsburg), Franck Kessié (huur, Atalanta Bergamo) en Fabio Borini (huur, Sunderland). Of Milan nu klaar is met het spenderen van miljoenen is de vraag. Naar verluidt wil de club voor aanvang van de competitie meer versterkingen presenteren.

Update 2/7 13.05: Niets staat een overstap van Hakan Calhanoglu naar AC Milan nog in de weg. De 23-jarige spelmaker van Bayer Leverkusen heeft zondag zijn vertrek aangekondigd. "Ik ben onderweg naar Milaan om mijn contract te ondertekenen", laat hij weten aan Duitse media. Milan betaalt twintig miljoen euro voor Calhanoglu, die maandag een medische keuring ondergaat.

Update 2/7 16.40: De transfer van Calhanoglu naar Milan is bijna rond. Via de officiële kanalen verwelkomt de Serie A-grootmacht de Turkse spelmaker. Milan meldt dat Calhanoglu rond 17.00 uur arriveert op Milanello, het trainingscomplex van de club. Hoogstwaarschijnlijk wordt de middenvelder van Bayer Leverkusen maandag officieel gepresenteerd.

Update 3/7 20.00: AC Milan heeft Calhanoglu definitief binnen. Bayer Leverkusen meldt via officiële kanalen dat de transfer van de Turkse spelmaker rond is. Milan betaalt volgens Italiaanse media ongeveer twintig miljoen euro.