Faber: 'Het vertrek van Linssen is logisch, daar moeten we niet panisch over doen'

Faber: 'Het vertrek van Linssen is logisch, daar moeten we niet panisch over doen'

03-07-2017 10:57
8

FC Groningen is de voorbereiding op het nieuwe seizoen vol onzekerheden begonnen. Trainer Ernest Faber vertelt tegenover het Dagblad van het Noorden dat hij nog enkele mutaties binnen zijn selectie verwacht.

De kans is groot dat Faber het moet stellen zonder aanvaller Bryan Linssen, die zo goed als zeker naar Vitesse vertrekt. "In feite is het vertrek van Linssen logisch. We moeten er niet panisch over doen, hebben er toch niet veel invloed op", aldus Faber, die weet dat er ook interesse is voor middenvelder Simon Tibbling. "De kans is aanwezig dat het tot 1 september, als het transferwindow sluit, onrustig zal blijven. Het gaat erom dat we zoveel mogelijk energie steken in degenen die er wel zijn."

Faber noemt de negentienjarige Japanse aanwinst Ritsu Doan als voorbeeld. "Je ziet meteen dat het een goede voetballer is. Heel knap dat je tijdens je eerste training al zo weet mee te voetballen. Het is een voetbalintelligente jongen, hij heeft bepaalde zaken snel in de gaten. Ik verwacht dat hij onze speelwijze gauw onder de knie zal hebben. Daar heb je in principe geen tolk bij nodig."