'Real Betis wil Guardado voor opvallend laag bedrag bij PSV wegkapen'

'Real Betis wil Guardado voor opvallend laag bedrag bij PSV wegkapen'

03-07-2017 22:14
40

Real Betis hoopt Andrés Guardado voor een heel laag bedrag bij PSV weg te kunnen halen. Volgens het Eindhovens Dagblad willen de Spanjaarden maximaal twee miljoen euro betalen voor de Mexicaanse middenvelder. Zijn contract loopt nog een jaar door.

PSV heeft aan de ochtendkrant laten weten dat Betis nog niet bij PSV langs is geweest om een transfer van Guardado te bespreken. De bal ligt vooral bij de Mexicaan zelf. De Eindhovenaren zijn bereid om Guardado te verkopen, omdat de club de zelf opgeleide Jorrit Hendrix de kans wil geven. De middenvelder speelde het afgelopen seizoen tweede viool.

Betis is berucht in Eindhoven. PSV heeft slechte ervaringen met de club als het om het betalen van transfergeld gaat. De club verkocht Robert de Pinho de Souza aan de Spanjaarden, maar kon tien jaar lang wachten op het afgesproken transferbedrag.

Marcel Brands heeft in de strijd om Marco van Ginkel het gaspedaal ingedrukt. Indien het PSV lukt om hem terug te halen naar de club, dan moet Hendrix op het middenveld de strijd aangaan met Bart Ramselaar, Davy Pröpper en dus Van Ginkel. Gastón Pereiro zou een plek voorin kunnen krijgen.

Lees ook: 'Cocu krijgt berichtje uit Spanje: transfer Guardado in het vat'