Heldere Overmars gaat voor transfers liggen: 'Voor minder dan 40 echt niet weg'

Heldere Overmars gaat voor transfers liggen: 'Voor minder dan 40 echt niet weg'

04-07-2017 07:05
120

Veel Ajax-spelers liggen deze zomer goed in de markt, maar Marc Overmars gaat in ieder geval bij een aantal van hen voor een transfer liggen. De directeur van de Amsterdammers geeft een krachtig signaal af.

"Kasper Dolberg en Amin Younes, not for sale", zegt Overmars in De Telegraaf. "Klaas-Jan Huntelaar en Dolberg zijn een toptandem van meester en leerling." De Deense spits wordt volgens het directielid begeerd door zes Europese topclubs die hun interesse bij Ajax kenbaar maakten. Zij zullen evenwel minimaal een jaar geduld moeten hebben. Younes staat in de belangstelling van Torino, Fiorentina en Schalke 04, maar ook zij zullen nul op het rekest krijgen.

Ook Davinson Sánchez is gewild na een uitstekend debuutjaar bij Ajax. Internazionale is volgens Italiaanse media bereid om een gigantische transfersom neer te leggen. Zulke bedragen weigeren, is een onaanvaardbaar bedrijfsrisico, beseft Overmars. "Maar voor minder dan 40 miljoen gaat hij echt niet weg. Onbespreekbaar." De voormalige linksbuiten stelt dat Inter zich voor een andere verdediger, Kenny Tete, niet heeft gemeld.

Naast Tete is ook Mitchell Dijks op weg naar de uitgang, terwijl Joël Veltman op een mooie transfer aast. Daarnaast ligt Hakim Ziyech goed in de markt, maar Ajax zal een vertrek in principe blokkeren. Datzelfde geldt voor André Onana, al is de zaakwaarnemer van de doelman zelf ook stellig. "Napoli is onzin", zegt Albert Botines over de vermeende interesse in de Kameroener. "Hij blijft bij Ajax."